Gnocchi ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Przygotowanie gnocchi :
Ziemniaki umyj, oczyść ale nie obieraj. Gotuj w osolonej wodzie przez 30-35 minut w zależności od wielkości ziemniaków. Ziemniaki odcedź i obierz ze skórki. Jeszcze ciepłe ziemniaki zetrzyj praską do ziemniaków. Dodaj mąkę, sól i zrób dołek w cieście, wlej roztrzepane jajko. Szybko wyrób ciasto. Uformuj niewielkie kluseczki i za pomocą widelca odciśnij wgłębienia. Gotuj w osolonym wrzątku 4-5 minut.
2. Przygotowanie :
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Posmaż chwilę. Dodaj szpinak. Smaż chwilę co jakiś czas mieszając. Wlej bulion i dodaj serek. Duś parę minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
3.
Gnocchi podawaj ze wcześniej przygotowanym szpinakiem
Komentarze