Gofry budyniowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne gofry budyniowe. Przygotowane na proszku budyniowym są bardziej delikatne od tradycyjnych gofrów. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 jajko
    5 łyżek mleka
    1 łyżka oleju
    1 op budyniu waniliowego
    5 łyżek z czubkiem mąki z proszkiem
    4 szczypty proszku do pieczenia
    olej do gofrownicy

Gofry budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gofry budyniowe 1. Do miski wlewamy mleko i olej, dodajemy wybite jajko i mieszamy. Wsypujemy proszek budyniowy i cukier, mieszamy. Następnie wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie mieszamy.
    Rozgrzewamy gofrownice i smarujemy olejem, nakładamy łyżką porcje ciasta i pieczemy gofry. Upieczone gofry kładziemy na metalową kratkę i studzimy.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy