Gofry chałwowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne gofry. Ciasto przygotowałam z dodatkiem chałwy waniliowej. Gofry wyszły smakowite i lekko chrupiące. Wielbiciele chałwy będą zachwyceni. Polecam

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 g chałwy waniliowej
    1 jajko
    1 łyżka cukru pudru
    1 łyżka oleju
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szkl mąki orkiszowej pełnoziarnistej

Gofry chałwowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chałwę przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Do rozgniecionej chałwy dodajemy jajko i razem mieszamy. Następnie dodajemy jogurt i olej, mieszamy. Do mokrych składników dodajemy cukier puder, proszek do pieczenia i mąkę-mieszamy dokładnie. Rozgrzewamy gofrownicę i nakładamy porcje ciasta. Pieczemy gofry na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy