Gofry fasolowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Gofry z czerwonej fasoli to idealny dodatek do obiadu lub pomysł na samodzielną przekąskę.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki ugotowanej na miękko czerwonej fasoli
    2 ząbki czosnku
    4 plasterki salami
    sól
    pieprz ziołowy
    chili w płatkach
    płatki suszonych pomidorów z bazylią
    2 łyżki miękkiego masła
    3 jajka

Gofry fasolowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowaną fasolę rozcieramy za pomocą tłuczka do ziemniaków, mogą zostać kawałki fasoli. Do rozgniecionej fasoli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone w kostkę salami, jajka, masło i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Pieczemy w gofrownicy około 5 minut. Podajemy jako dodatek do obiadu np. do sosu mięsnego lub pulpetów w sosie pomidorowym. Gofry również smakują jako samodzielne danie posypane zieleniną.

Komentarze

Podobne przepisy