Gofry jaglane

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne gofry bez glutenu. Zrobione na mące jaglanej są delikatne i kruche. Idealne na śniadanie lub podwieczorek.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    100 ml mleka
    3/4 szkl mąki jaglanej
    1 łyżka cukru
    1 łyżka masła
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu

Gofry jaglane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuszczamy na patelni. Do miski wbijamy jajka, dolewamy mleko i rozpuszczone masło. Mieszamy razem. Następnie dodajemy mąkę, cukier i proszek do pieczenia i mieszamy, aż nie będzie grudek. Nagrzewamy gofrownicę i nalewamy porcję ciasta. Pieczemy złote gofry.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy