Gofry owsiano-kukurydziane

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne i chrupiące gofry. Ich bazą są płatki owsiane-dzięki temu gofry są sycące, dodadzą energii na cały dzień. Najlepiej smakują w towarzystwie owoców. Polecam na słodkie śniadanie lub podwieczorek.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 szkl płatków owsianych
    1/2 szkl mleka
    1 jajko
    1 łyżka cukru waniliowego
    1 łyżka oleju
    1/2 szkl mąki kukurydzianej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Gofry owsiano-kukurydziane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki owsiane zalewamy mlekiem i odstawiamy na ok. 15 minut aby napęczniały. Gdy płatki owsiane wchłoną mleko, dodajemy jajko, olej, cukier waniliowy, mąkę kukurydzianą oraz proszek do pieczenia i mieszamy dokładnie. Rozgrzewamy gofrownicę i pieczemy na niej rumiane gofry.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy