Zapraszam na smaczne gofry ziemniaczane z dodatkiem boczku i cebulki. Wyśmienicie smakują z dodatkiem kwaśnej śmietany. Polecam.
30 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
100 g ugotowanych ziemniaków
100 g boczku
1 cebula
1 jajko
1 łyżka oleju
4 łyżki z czubkiem mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do gofrownicy
kwaśna śmietana
Gofry ziemniaczane z smażonym boczkiem i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, boczek kroimy w kostkę. Cebulę i boczek przekładamy na rozgrzany olej i smażymy przez kilka minut. Odstawiamy.
Do miski wkładamy ziemniaki i rozgniatamy na gładką masę. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Gofry pieczemy w gofrownicy z obu stron na złoty kolor. Przekładamy na kratkę.
Podajemy z kwaśną śmietaną.
Komentarze