Gołąbki

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 0,5 kg zmielonej łopatki, woreczek ugotowanego ryżu, 0,5 drobno skrojonej kapusty lodowej, 3 łyżeczki vegety, 3 łyżeczki majeranku, ząbek czosnku, mały słoiczek koncentratu pomidorowego, 1,4 szklanki ciepłej wody, olej do smażenia.

Gołąbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki mieszamy,(dobrze wyrabiamy) formujemy gołąbki, smażymy na oleju,a na koniec dodajemy koncentrat rozrobiony z ciepłą wodą. (10 GOŁĄBKÓW)

Porady

Zaczynając smażenie uważamy, aby nie przywierały do patelni ,(około15 minut ), następnie dusimy pod przykryciem około (15 minut), oraz (5 minut) z koncentratem pomidorowym. SMACZNEGO!!!

Komentarze

Podobne przepisy