Gołąbki bez liści

0 (0 ocen)

Nie muszą być zawsze na obiad tradycyjne gołąbki :D

Składniki:

  • 1 kg kapusty białej
    0,5 szkl. kaszy manny
    0,5 szkl. kaszy gryczanej
    0,5 szkl. ryżu
    0,5 kg mięsa mielonego
    1 płaska łyżka vegety
    2 jaja

    SOS :
    1 kostka rosołowa
    1 litr wody
    3-4 łyżki przecieru pomidorowego

Gołąbki bez liści - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę sparzyć i drobno posiekać. Wszystkie składniki złączyć i dobrze wymieszać.
  • 2. Z masy zrobić średnie sznycle i smażyć na patelni.
  • 3. Włożyć do naczynia żaroodpornego i zalać sosem. Dusić w piekarniku ok. 1 godz. w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy