Gołąbki królowej

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Uwielbiam gołąbki a te mają niepowtarzalny smak.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 50 dag mięsa mielonego
    około 1,5 szklanki ugotowanego ryżu
    pęczek koperku posiekanego
    przyprawa kucharek Smak Wiosny
    odrobina bułki tartej
    pieprz
    koncentrat pomidorowy
    margaryna

Gołąbki królowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kapusty wyciąć głąb i sparzyć we wrzątku. Oddzielić liście, wystudzić. Wyciąć grube nerwy.

    Mięso wyrobić z ryżem, bułką tartą, odrobiną wody, koperkiem i posypać sporą ilością przyprawy Smak Wiosny.

    Farsz kłaść na liściach kapusty i formować gołąbki. Układać w garnku.

    W rondelku rozpuścić margarynę z dodatkiem przyprawy Smak Wiosny i koncentratem pomidorowym.
    Przygotowaną zalewą zalewamy gołąbki i gotujemy około 1 godziny.

Porady

Zamiast koperku można dodać natki pietruszki. Przyprawa Smak Wiosny jest specyficzna dlatego gołąbki są takie smaczne.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy