Gołąbki na liściach winogronowych

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smakują wybornie.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kasza jęczmienna ½ kg
    Ziemniaki starte ½ kg
    Cebula biała 1 szt.
    Liście winogronowe z solanki
    Sól i pieprz do smaku
    Masło do pieczenia

Gołąbki na liściach winogronowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę zaparzyć wrzątkiem, dodać starte ziemniaki i posiekaną zrumienioną na maśle cebulę. Przyprawić do smaku. Gotowy farsz wykładać na liściach winogronowych i zwijać zgrabne gołąbki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, smarując każdą warstwę masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy