GOŁĄBKI W BOTWINIE

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jeśli lubimy botwine, jej kwaskowaty smak polecam takie gołąbki

  • 60 min

Składniki:

  • pół kg mięsa mielonego
    pól szklanki ryżu
    2 pęczki botwiny o dużych liściach
    sól,pieprz
    czerwona papryka słodka
    1 litr bulionu warzywnego
    łyżka suszonych warzyw:marchew, pietruszka,seler

Gołąbki w botwinie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy w posolonej wodzie ok. 10 minut. Studzimy. Liscie botwiny myjemy, parzymy ok 5 minut we wrzątku. Mięso mielone mieszamy z ryżem, doprawiamy solą, pieprzem ,słodką papryką. Na każdy liść botwiny układamy porcje mięsa, ok łyżki, zwijamy.Układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy bulionem, dusimy 20 minut, po tym czasie odkrywamy naczynie, zapiekamy 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy