GOŁĄBKI Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie gołąbki bez zawijania:)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska
    7 jajek
    7 łyżek manny
    1 torebka ryżu
    0,5 kg,mięsa mielonego
    1 kostka rosołowa
    przecier pomidorowy
    pieprz
    vegeta
    olej do smażenia
    1 litr wody

Gołąbki z kapustą pekińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie-Kapustę drobno pokroić,dodać mięso mielone,jajka,ugotowany ryż i mannę.Wszysko dobrze połączyć,doprawić do smaku vegetą i pieprzem.Formować gołąbki łyżką i kłaść na rozgrzany olej.Smażyć z obu stron na złoty kolor.
    W garnku zagotować 1 litr wody z kostką rosołową i przecierem pomidorowym,dodać usmażone gołąbki i jeszcze pogotować 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy