Gołąbki z kapusty pekińskiej

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 8 osób

Gołąbki są pyszne .

  • 50 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska duża 1 marchewka 2 x 100 g ryż w woreczkach 1 cebula ząbek czosnku 20 dag mięsa mielonego wołowego i 20 dag wieprzowego 1 łyżka oleju salami w plastrach natka pietruszki przyprawy do smaku ser żółty 1 szklanka bulionu

Gołąbki z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie ;Ryż gotujemy .Kapustę obieramy delikatnie i wrzucamy do gorącej wody na chwilkę tak aby nam było lepiej formować gołąbki .Cebule i marchewkę kroimy wrzucamy na patelnie i dodajemy mięso wszystko smażymy na niewielkiej ilości oleju doprawiamy przyprawami i czosnkiem.
    W misce łączymy składniki ryż i mięso . Zwijamy gołąbki i układamy w naczyniu na wierzch dodajemy pokrojone w paski salami i starty ser żółty podlewamy bulionem posypujemy natką pietruszki i zapiekamy około 30 min w 180 'C

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy