1 kapusta pekińska duża 1 marchewka 2 x 100 g ryż w woreczkach 1 cebula ząbek czosnku 20 dag mięsa mielonego wołowego i 20 dag wieprzowego 1 łyżka oleju salami w plastrach natka pietruszki przyprawy do smaku ser żółty 1 szklanka bulionu
Gołąbki z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie ;Ryż gotujemy .Kapustę obieramy delikatnie i wrzucamy do gorącej wody na chwilkę tak aby nam było lepiej formować gołąbki .Cebule i marchewkę kroimy wrzucamy na patelnie i dodajemy mięso wszystko smażymy na niewielkiej ilości oleju doprawiamy przyprawami i czosnkiem.
W misce łączymy składniki ryż i mięso . Zwijamy gołąbki i układamy w naczyniu na wierzch dodajemy pokrojone w paski salami i starty ser żółty podlewamy bulionem posypujemy natką pietruszki i zapiekamy około 30 min w 180 'C
Komentarze