Gołąbki z kiszoną kapustą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Przepis jest idealny dla dbających o linię lub tych którzy mimo woli muszą być na diecie. By rozkosze z jedzenia ich też nie ominęły.

  • 20 min

Składniki:


  • 250g mięsa mielonego z szynki
    250g kapusty kiszonej
    sól
    pieprz
    2 jajka
    natka pietruszki
    chilli (na czubku łyżeczki- bardzo mało)
    200g koncentratu pomidorowego
    woda

Gołąbki z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone wymieszać z jajkami, solą, pieprzem i kapustą kiszoną. Kapustę najpierw należy pokroić i odcisnąć z niej sok. Uformować podłużne klopsy/gołąbki i włożyć do naczynia żaroodpornego. Koncentrat rozmieszać z wodą, przyprawić odrobinką chilli i soli. Sosem zalać gołąbki i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Wyjąć po ok 40 minutach. Pyszne z ziemniakami polanymi sosem i posypanymi natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy