Golonka z warzywami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Golonka zapiekana

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 golonki
    1 seler
    2 marchewki
    2 pietruszki
    1 cebula lub por
    1 kostka rosołowa drobiowo - wołowa lub wołowa
    Magi
    Vegeta
    Sól
    Pieprz

Golonka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Golonkę włożyć do garnka, zalać wodą. Zagotować, dodać warzywa, sól, pieprz, magi, vegeta, kostka rosołowa. Gotować około 4 godzin. Golonkę wyciągnąć, przełożyć w naczynie żaroodporne lub rękaw do pieczenia i warzywa.
    Piec w temperaturze 180 - 200st C. Przez 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy