Golonki indycze w słoninie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealne danie na chłodne dni. Niewielki wkład pacy a mięsko przepyszne. Smakuje na gorąco jak i na zimno.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    2 golonki indycze(około 1 kg)
    25 dag słoniny
    Przyprawa do kurczaka
    1 łyżeczka oleju

Golonki indycze w słoninie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: golonki opłukać, osuszyć. Natrzeć przyprawą do kurczaka, delikatnie skropić olejem, odstawić na minimum 5 godzin w chłodne miejsce. Następnie słoninę pokroić w paski, opleść golonki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, piec w temp. 180 stopni przez 25 minut. Następnie zmniejszyć temp. do 150 stopni i piec jeszcze około 40 minut do miękkości mięsa. Podawać na gorąco golonkę z miękkimi paseczkami słoniny z dowolną surówką.

Porady

1.do pieczenia mięsa można dodać kilka pasków czerwonej papryki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy