Gorąca czekolada

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

doskonałe na zimne i pochmurne dni

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 ml mleka,
    5 łyżek śmietanki 30%,
    1/4 tabliczki mlecznej czekolady,
    3/4 tabliczki gorzkiej czekolady,
    szczypta cynamonu
    pianki Marshmalow

Gorąca czekolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka wlewamy mleko ze śmietanką, podgrzewamy na średnim ogniu, aż mleko zacznie się gotować, ale nie doprowadzamy do wrzenia. Czekolady siekamy, wrzucamy do mleka ze śmietaną. Podgrzewamy aż się rozpuszczą i zagotują. Zdejmujemy z ognia, mieszamy. Podajemy gorącą z ulubionymi dodatkami, np. szczyptą chili, pianek lub cynamonu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy