Gorąca czekolada z likierem kokosowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Gorąca czekolada z likierem kokosowym to jedno z najlepszych rozwiązań, gdy za oknem zimno. Rozgrzewający, energetyczny napój to doskonałe rozwiązanie, gdy wracamy przemarznięty do domu ze spaceru.

  • 20 min

Składniki:

  • 300 ml mleka
    100 g czekolady deserowej lub gorzkiej
    50 g miodu(2 łyżki)
    20 ml likieru kokosowego( 2 płaskie łyżeczki)
    20 g wiórków kokosowych( 2 łyżeczki)

Gorąca czekolada z likierem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagotowuje z dodatkiem miodu. Do gotującego się mleka dodaje czekoladę połamana na drobne kawałki. Mieszam do całkowitego rozpuszczenia. Gotową czekoladę przelewam do kubeczków. Dodaje likier kokosowy, mieszam. Gorący napój ozdabiam wiórkami kokosowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy