Gorące kanapeczki

0 (0 ocen)

Idealne na imprezę lub zamiast pizzy

Składniki:

  • 10 kromek chleba (najlepiej czerstwy)
    5 jajek
    100ml mleka
    sól, pieprz, natka
    masło (do smażenia)

    10 plasterków szynki
    ser żółty
    majeranek
    tymianek
    papryka słodka
    przyprawa kebeb-gyros (opcjonalnie)


    pomidor/cebula

Gorące kanapeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajka z mlekiem 1. Jajka mieszamy z mlekiem solą, pieprzem i natką (u mnie natka selera).
  • masa jajeczna 2. W tak powstałej masie jajecznej namaczamy chleb z dwóch stron.
  • smażenie 3. Namoczony chlebek smażymy na maśle z dwóch stron aż się zrumieni.
  • przed pieczeniem 4. Usmażone kromki kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, kładziemy plaster szynki, posypujemy startym żółtym serem i przyprawami.
  • po upieczeniu 5. Po upieczeniu kładziemy pomidorka lub polewamy ketchupem lub innym sosem.

Porady

Możemy użyć wielu innych składników, np. pieczarek i polać ketchupem, majonezem i musztardą. Możemy podać z ogórkiem kiszonym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy