Gorące żółte curry

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jeśli znudziły Ci się tradycyjne zupy z makaronem, możesz spróbować łatwego i szybkiego przepisu na zupę z dodatkiem kurczaka i curry.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • makaron jajeczny wstążki
    włoszczyzna
    kostka rosołowa warzywna
    cukinia średnia
    pierś z kurczaka
    świeża kolendra
    przyprawa curry
    sól i pieprz

Gorące żółte curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa z włoszczyzny obrać, umyć i wrzucić do garnka z wodą. Dodać kostkę rosołową warzywną. Gotować do czasu, aż warzywa lekko zmiękną.
  • 2. Pierś z kurczaka i cukinię umyć i pokroić w kostkę, a następnie dodać do reszty składników. Dodać przyprawy: curry, sól i pieprz do smaku. Gotować do momentu, aż kurczak się zetnie, a cukinia zmięknie. Jeśli pojawią się szumowiny należy je zebrać. W międzyczasie przygotować makaron według przepisu na opakowaniu.
  • 3. Gotowy makaron przełożyć do talerzy i zalać wywarem zupy. Podawać ze świeżą kolendrą.

Porady

Aby nadać zupie egzotycznego smaku można dodać odrobinę tartego imbiru oraz płatki chilli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy