Gotowana kukurydza podana z masłem ziołowym

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybka przekąska i łatwa w wykonaniu. Warto jeść kukurydzę ponieważ posiada wysokie wartości odżywcze. Kolba kukurydzy zawiera białko, skrobię, tłuszcze, witaminy A, B1, B2 i C.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kukurydza: 2 sztuki
    - cukier: 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
    - masło: 2 łyżki
    - nać pietruszki: 1 łyżka

Gotowana kukurydza podana z masłem ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę należy obrać z liści i oczyścić z włókien.
  • 2. Zagotować wodę dodając cukier. Włożyć kukurydzę i gotować około 15-20 minut.
  • 3. Przygotować masło ziołowe: bardzo drobno posiekać natkę pietruszki, połączyć z masłem i posolić do smaku.
  • 4. Gorące kolby kukurydzy podawać z masłem ziołowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy