GOTOWANA PAPRYKA Z FARSZEM

0 (0 ocen)

  • 1 min

TEN PRZEPIS WYWODZI SIĘ Z MOJEGO RODZINNEGO DOMU

  • 1 min

Składniki:

  • 5-6 PAPRYK CZERWONYCH
    2 WORECZKI RYŻU
    0,5KG MIĘSA WIEPRZOWO-WOŁOWEGO LUB Z INDYKA
    SÓL
    PIEPRZ
    1 JAJKO
    PRZYPRAWA DO MIĘSA MIELONEGO

Gotowana papryka z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PAPRYKĘ MYJEMY I WYDRĄŻAMY. UGOTOWANY RYŻ MIESZAMY Z MIĘSEM, JAJKIEM I DOPRAWIAMY. PAPRYKĘ FASZERUJEMY PRZYGOTOWANYM FARSZEM I WKŁADAMY DO GARNKA, ZALEWAMY WODĄ I GOTUJEMY OKOŁO 1 GODZINĘ.
    PODAJEMY Z ZIEMNIAKAMI ORAZ MOŻEMY POLAĆ ŚMIETANĄ LUB SOSEM POMIDOROWYM.

Porady

GDY MI ZOSTAJE FARSZ TO DODAJĘ TROCHĘ BUŁKI I ROBIĘ KOTLECIKI.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy