Gotowane pulpety szpinakowe

0 (0 ocen)

Szybko i smacznie, można zrobić zdrowy obiad obiad. Idealnie smakują z surówka z selera oraz brązowym ryżem.

Składniki:


  • 1/2 kg mięsa mielonego
    1 duża cebula
    200g mrożonego szpinaku
    pół szklanki bułki tartej
    dwie łyżki masła
    2 kostki bulionu warzywnego
    litr wody

Gotowane pulpety szpinakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle, po chwili dodajemy mrożony szpinak, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gdy woda odparuje, odstawiamy do ostygnięcia.
  • 2. Do miski wrzucamy mięso wraz z przygotowanym szpinakiem. Wszystko razem mieszamy i dodajemy bułkę tartą. Formujemy duże kotlety, większe od tradycyjnych mielonych.
  • 3. Po uformowaniu, gotujemy wodę wraz z bulionem. Na gotującą wodę wrzucamy pulpety. Gotujemy 25-30 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy