Granita jagodowo - imbirowa

0 (0 ocen)

Lody wykonane w domu są zdrowe,pyszne i bez konserwantów

Składniki:

  • 2 łyżki startego świeżego imbiru, pół szklanki drobnego cukru, 40 dkg jagód, 3/4 szklanki wody mineralnej niegazowanej, ,2 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z limonki

Granita jagodowo - imbirowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody dokładnie umyj. Zmiksuj imbir z cukrem, dodaj jagody i dalej miksuj. Przetrzyj przez sitko, wymieszaj z wodą i sokiem z limonki. Zamrażaj 4 godziny, mieszając co 20 minut. Podawaj od razu po wyjęciu z zamrażalnika. Możesz zostawić granitę w zamrażalniku na dłużej, tylko pamiętaj, aby od czasu do czasu ją zamieszać.

Komentarze

Podobne przepisy