Granola czekoladowa bez tłuszczu

0 (0 ocen)

Idealna na śniadanie lub jako dodatek do deserów

Składniki:

  • 4 1/2 szklanki płatków owsianych
    1/2 szklanki miodu
    3 łyżki kakao
    1 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
    1/2 łyżeczki soli
    tabliczka gorzkiej czekolady drobno posiekanej

Granola czekoladowa bez tłuszczu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nastaw piekarnik na 150 C.
    Wszystkie składniki (oprócz czekolady) przełóż miski i dokładnie wymieszaj.
    Blaszkę do pieczenia (taką od piekarnika) wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż płatki owsiane. Dokładnie rozprowadź na blaszce.
  • 2. Piecz przez ok 30 minut,nie zapominając o mieszaniu granoli co ok 5 -8 minut.
    Gdy granola będzie gotowa odstaw ją by lekko przestygła,dodaj czekoladę i wymieszaj.

Porady

Jeśli lubimy całe kawałki czekolady,czekoladę warto dodać dopiero gdy granola całkiem przestygnie.

Komentarze

Podobne przepisy