Granola własnej produkcji

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Po co kupować jak można zrobić własną? Taką jak lubisz, dokładnie taką...

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKłADNIKI GłóWNE:
    - płatki owsiane: 1 szklanka
    - płatki jęczmienne: 1 szklanka
    - płatki żytnie: 1 szklanka
    - płatki migdałów: 0.5 szklanki
    - ziarna sezamu: 0.25 szklanki
    - ziarna słonecznika: 0.25 szklanki
    - suszona żurawina: 0.5 szklanki
    - miód płynny: 0.5 szklanki
    - olej: 0.25 szklanki
    - cukier brązowy: 4 łyżki

Granola własnej produkcji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Granola własnej produkcji 1. W misce wymieszać suche składniki, miód zagrzać z cukrem i olejem, dodać do płatków, wymieszać. Piekarnik nagrzać do 160 stopni, płytę wyłożyć papierem do pieczenia, masę równomiernie rozłożyć na papierze, zapiekać ok. 35 minut, mieszając co 7-10 minut.
    UWAGA - trzeba bardzo uważać, żeby nie przypalić, moja pierwsza granola wylądowała w śmietniku :(
    Wystudzoną połamać na kawałeczki i zamknąć w szczelnym naczyniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy