Granola z żurawiną, morelami i kokosem

0 (0 ocen)

  • 35 min

Pyszna i zdrowa przekąska.

  • 35 min

Składniki:

  • 3 szklanki płatków owsianych (górskich),
    1/2 szklanki migdałów,
    1/2 szklanki orzechów włoskich,
    3/4 szklanki suszonej żurawiny,
    3/4 szklanki suszonych moreli,
    1/4 szklanki brązowego cukru,
    1/2 szklanki miodu,
    1/2 szklanki oleju,
    1/2 łyżeczki cynamonu,
    1/2 szklanki wiórków kokosowych

    na deser jogurtowy z granolą:
    duży kubek jogurtu greckiego,
    kilka łyżek granoli,
    ulubione świeże owoce

Granola z żurawiną, morelami i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać płatki, cukier, cynamon i posiekane orzechy. Dodać miód i olej, dobrze wymieszać. Masę rozłożyć na wyłożoną papierem blaszkę, piec w 170 stopniach ok. 35 minut, mieszając co 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika połączyć z żurawiną, posiekanymi morelami i kokosem.

    Do szklanek wyłożyć na przemian warstwę jogurtu, granoli i pokrojonych owoców.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy