Grejpfrutowa z żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Buraki dokładnie
myjemy. Pieczemy ok.
godziny w piekarniku
rozgrzanym do temperatury
180 °C.
Wyjmujemy, studzimy
i obieramy.
Kroimy w kostkę.
2.Fileta gotujemy
(lub smażymy) do
miękkości. Studzimy
i kroimy w kawałki. Grejpfruta obieramy, filetujemy
i kroimy w kawałki.
3.Ugotowane na twardo żółtko
mieszamy z surowym i cienką
strużką wlewamy olej, aż
masa zacznie gęstnieć. Nie
przerywając ucierania, wlewamy
sok z cytryny. Dodajemy sól
i śmietanę. Mieszamy z mięsem,
burakami i grejpfrutem.
4.Ser kroimy w grube słupki
i dodajemy do sałatki. Mieszamy.
Dekorujemy białkiem.
Komentarze