Grillowana karkówka w smakach azji

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 45 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • -750 g karkówki wieprzowej
    -3 ząbki czosnku
    -2 łyżki sosu rybnego
    -2 łyżki sosu ostrygowego
    -3 łyżki jasnego sosu sojowego
    -1 łyżka miodu
    -1 pamarańcza
    -pieprz

Grillowana karkówka w smakach azji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroimy na kilka kotletów. W miseczce mieszamy przeciśnięty przez praskę czosnek, sos rybny, sos ostrygowy i sojowy, miód, sok z pomarańczy oraz pieprz (według uznania). Nacieramy marynatą kotlety i odstawiamy do lodówki na min. godzinę. Karkówkę wyjmujemy z lodówki pół godziny przed smażeniem. Rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy przez 4 minuty z każdej strony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy