Grillowana papryka nadziewana fetą i oliwkami

0 (0 ocen)

Pyszna i sycąca propozycja na zdrowe danie z grilla.

Składniki:

  • 2 jasne papryki
    1/2 kostki fety
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    ok 8-10 zielonych oliwek

Grillowana papryka nadziewana fetą i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grillowane papryki faszerowane feta i oliwkami 1. Paprykom odciąć szerszą część i wydrążyć gniazda nasienne. Fetę wymieszać z ziołami prowansalskimi. Papryki nadziewać na przemian fetą i oliwkami, przykryć odkrojoną częścią i zawinąć w folię aluminiową. Grillować kilkanaście minut, obracając co jakiś czas.

Porady

Taka paprykę można upiec również w piekarniku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Grillowana papryka nadziewana kaszanką i pieczarkami