Grillowana pierś z kurczaka nadziewana rukolą, kiwi i kumkwatem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Soczyste grillowane mięso nadziane kiwi, kumkwatami i rukolą.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    2 łyżki miodu
    4 łyżki musztardy Dijon

    garść rukoli
    3 kumkwaty
    kiwi

Grillowana pierś z kurczaka nadziewana rukolą, kiwi i kumkwatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miód, mieszamy z musztardą. W każdą pierś głęboko nacinamy.
    Mięso dokładnie obtaczamy w marynacie miodowo-musztardowej. Odkładamy na 10-15 minut.
    W nacięcia wkładamy rukolę, plasterki kiwi oraz plasterki kumkwatów.
    Grillujemy w grillu elektrycznym przez 8-10 minut.
    Podajemy na sałatce z rukoli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy