Grillowana ryba w pikantna marynatacie

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pikantna, grillowana ryba, która świetnie smakuje z sałatką z pomidora, papryki, zielonego ogórka i szczypiorku.
W przepisie wykorzystano mirunę, ale może być to równie dobrze mintaj lub dorsz.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • filet miruny ze skórą ok 20-25 cm,
    szczypta soli morskiej,
    1/3 łyżeczki pieprzu cytrynowego,
    1/2 łyżeczki papryczki chilli,
    1/2 łyżeczki słodkiej papryczki

Grillowana ryba w pikantna marynatacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przyprawy mieszamy z sobą, posypujemy rybę.
    Grillujemy od 3-5 minut w zależności od grubości ryby z obu stron.

Porady

Podajemy z cytryną oraz sałatką ze świeżych warzyw.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy