Grillowana wołowina z ziemniakami i brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, osuszyć, pokroić na niewielkie plastry. Przyprawić rozmarynem, tymiankiem, majerankiem, solą i pieprzem. Owinąć folią, wstawić na min.2 godz.do lodówki.
2.Ziemniaki umyć, obrać, podgotować 10 minut w posolonej wodzie. Następnie osączyć i pokroić w plastry. Podsmażyć na lekko natłuszczonej patelni grillowej z obu stron
3.Brokuł podzielić na różyczki i ugotować na pół twardo w posolonej wodzie. Osączyć.
4.Patelnię grillową lekko natłuścić olejem i smażyć mięso z obu stron do zrumienienia. Mięso podawać polane jogurtem, wymieszanym z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, w towarzystwie ziemniaków i brokułu i pomidora. Smacznego!
Komentarze