Grillowane burgery

0 (0 ocen)

Pyszne domowe grillowane burgery.

Składniki:

  • 500 - 600 g mielonej wołowiny
    ogórek kiszony lub konserwowy
    świeży lubczyk
    cebula
    przyprawy: sól morska, czosnek granulowany, papryka słodka, chili, kilka kropel tabasco, pieprz kolorowy (mielony), gorczyca (roztarta w moździerzu), cukier, kolendra(roztarta w moździerzu), majeranek.

    4 bułki
    4 liście sałaty
    pomidor
    4 plasterki cebuli
    4 łyżki keczupu
    4 łyżki musztardy
    4 plasterki sera żółtego
    ogórek konserwowy lub kiszony

Grillowane burgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mieszamy z przyprawami, posiekanym lubczykiem, drobno pokrojoną cebulą oraz ogórkiem. Z mięsa formujemy 4 płaskie burgery. Grillujemy na patelni grillowej lub na grillu około 5 - 6 minut z każdej strony.
  • 2. SOS: Musztardę mieszamy z keczupem.
  • 3. Przygotowane burgery podajemy w przekrojonych opieczonych na grillu bułkach posmarowanych sosem oraz z dodatkiem sałaty, pomidora, plastrami cebuli, sera i ogórka. SMACZNEGO.

Komentarze

Podobne przepisy