Grillowane faszerowane pieczarki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Propozycja na szybką, bardzo smaczną przystawkę.

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 szklanki kaszy bulgur
    2 pomidory
    świeże listki mięty
    8 szt pieczarek do grilowania
    sól
    pieprz
    sok z połowy cytryny
    oliwa z oliwek

Grillowane faszerowane pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miętę pokroiłem bardzo drobno razem z łodyżkami. Pomidory przeciąłem na pół, wydrążyłem gniazda nasienne. Pomidory pokroiłem na kawałki, wymieszałem z miętą i ugotowaną wcześniej kaszą bulgur. Doprawiłem do smaku oliwą, solą i sokiem z cytryny. Pieczarki oczyściłem, usunąłem nóżki i ułożyłem blaszkami do góry w piekarniku. Zapiekałem pod grillem w 220 C przez 15 minut. Zgromadzony w środku sok odlałem. Tak przygotowane pieczarki faszerowałem sałatką i posypałem pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy