Grillowane kebaczęta z sosem czosnkowym

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo proste do przygotowania, a zarazem smaczne i wykwintne, kebaczęta z mięsa mielonego podawane z sosem czosnkowym:)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone: 500 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - bułka tarta: 2 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - przyprawa do kebaba: 2 łyżeczki
    - chilli: 1 szczypta
    - sos czosnkowy: 1 szklanka

Grillowane kebaczęta z sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone mieszamy z przyprawami, jajkiem i bułką tartą. Z masy mięsnej formujemy podłużne kształty na kształt walca, nabijamy mięso na długie szpikulce.
  • 2. Kebaczęta smażymy na ruszcie z każdej strony na jasnobrązowy kolor. Podajemy z sosem czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy