Grillowane, kolorowe szaszłyki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szaszłyki szybkie i bardzo smaczne:) idealne na grilla

  • 30 min

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    16 pieczarek
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    0,5kg pomidorków koktajlowych
    3 cebule
    zioła prowansalskie
    słodka papryka
    pieprz ziołowy
    przyprawa do grilla
    vegeta

Grillowane, kolorowe szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka, papryki umyj i pokrój w większą kostkę. Pieczarki i cebulę obierz i podziel na mniejsze części (pieczarki na pół a cebulę na ćwiartki). Na patyczki nabijaj na zmiane fileta, pieczarkę, pomidorka koktajlowego i kawałki papryki oraz cebulę. Szaszłyki posyp przyprawami (zioła prowansalskie, słodka papryka, piprz ziołowa, przyprawa do grilla) i położ na dobrze rozpalonego grilla. Szaszłyki grilluj około 15 minut. Smacznego:)

Porady

Grillowane szaszłyki podawaj z sosem czosnkowym ale również doskonale będzie pasowała lekka wiosenna surówka.

Komentarze

Podobne przepisy