Grillowane roladki z cukinii

0 (0 ocen)

małe a cieszy podniebienie

Składniki:

  • 2 średnie cukinie
    2 opakowania serka camembert ( po 120 gram )
    oliwa z oliwek
    sól do smaku
    zioła prowansalskie do smaku

Grillowane roladki z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie umyć, osuszyć, odciąć końcówki. Następnie poszatkować na długie plastry. Serek pokroić na małe kawałki, takie, żeby można było go owinąć plastrem cukinii. Plastry cukinii rozłożyć na desce. Skropić oliwą z oliwek, oprószyć solą i ziołami prowansalskimi. Na brzegu każdej cukinii ułożyć kawałek sera. Następnie zwinąć do środka tworząc roladkę, Spiąć wykałaczką. Ułożyć na tacce i grillować ok 10 minut z każdej strony. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Roladki z cukini