Pyszne,chrupiące skrzydełka..zadowolą każdego miłosnika drobiu:)
45 min
Składniki:
1 kg skrzydełek kurczakowych
pól szkl.keczupu włoskiego np.Kamis
po łyżeczce:oregano,bazylii,oregano,majeranku,rozmarynu,tymianku,czosnku granulowanego
3 łyzki wody
5 łyżek oleju
Grillowane skrzydełka kurczaka w marynacie ziołowo pomidorowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Skrzydełka myjemy,osuszamy.Wszystkie zioła mieszamy z wodą i olejem,dokładnie nacieramy skrzydełka.Układamy do miski,polewamy keczupem,dokładnie mieszamy,zeby wszystkie skrzydełka były zanurzone.Zostawiamy na min.3 godziny.Po tym czasie skrzydełka grilujemy na rumiano,Pamiętać trzeba zeby często przewracać -marynata ma tendencje do przypaleia sie.
Komentarze