Grillowane skrzydełka w nalewce wiśniowej

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 8 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 50 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • -1 kg skrzydełek
    -1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
    -6 łyżek stołowych nalewki wiśniowej
    -2 łyżki oleju
    -sól
    Sos:
    -200 ml jogurtu greckiego
    -szczypta skórki z pomarańczy
    -szczypta zmielonej ostrej papryki
    -sól

Grillowane skrzydełka w nalewce wiśniowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka nacieramy solą i cynamonem. Wkładamy do miski i zalewamy nalewką wiśniową i oliwą. Odstawiamy na minimum godzinę. W międzyczasie przygotowujemy sos. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Skrzydełka układamy na grillu. Grillujemy przez 60 minut pod przykryciem, nie na bezpośrednim ogniu, z węglem rozłożonym po bokach grilla.

Komentarze

Podobne przepisy