Grillowane warzywa z oliwą czosnkową i fetą

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Grillowane warzywa z oliwą czosnkową i fetą .Dobre zdrowe ,super na jesień .

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bakłażan: 1 sztuka
    - cukinia: 0.5 sztuki
    - groszek cukrowy: 6 sztuk
    - czosnek: 1 ząbek
    - oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia: 1 łyżka
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - feta: 0.25 sztuki

Grillowane warzywa z oliwą czosnkową i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana kroimy w plastry solimy o odstawiamy na 10 min.Następnie płuczemy go ,osuszamy .
  • 2. Cukinie myjemy nie obieramy z skórki i kroimy na plasterki ,groszek płuczemy ,osuszamy .
  • 3. Wszystkie warzywa grillujemy na patelni grillowej . Do oliwy dajemy sól i wyciśnięty czosnek mieszamy .Polewamy grillowane warzywa .Na wierzch układamy kosteczki pokrojonej fety .Ozdabiamy natką pietruszki .Doprawiamy pieprzem mielonym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy