Grillowane ziemniaczki z warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dodatek do dań z grilla

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10-12 młodych niedużych ziemniaków

    1/2 cukinii

    1/2 bakłażana

    1 szalotka

    2 łyżki masła

    1/2 łyżki siekanej pietruszki

    gałązka szałwii

    2 ząbki czosnku

    sól, pieprz

Grillowane ziemniaczki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki wyszorować i gotować 15 minut od zawrzenia. Przestudzić. Masło wymieszać z natką pietruszki, posiekaną szałwią, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Cukinię, bakłażana i szalotkę drobno pokroić. Wszystko podzielić na dwie porcje, na folię aluminiową nałożyć połowę ziemniaków, posypać warzywami, a na wierzchu rozłożyć masło ziołowe. Całość zawinąć w folię i grillować na średnio nagrzanym grillu.

Komentarze

Podobne przepisy