Grillowany filet w marynacie jogurtowej

0 (0 ocen)

Bardzo aromatyczny filet. Świetny z grilla ze świeżym pieczywem.

Składniki:


  • Składniki :

    2 pojedyncze filety z kurczaka
    200 ml jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka curry
    sól
    pieprz
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    2 łyżki soku z cytryny

Grillowany filet w marynacie jogurtowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukaj i osusz ręcznikiem papierowym. Do kubka wlej jogurt, sok z cytryny, wsyp przyprawy oraz wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek. Zanurz mięso w marynacie i zostaw na 3-4 godziny w lodówce. Mięso usmaż na grillu. (Możesz użyć patelni grillowej z niewielka ilością oleju).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy