Grillowany łosoś na grzance z salsą poziomkową

0 (0 ocen)

  • 15 min

Piękny zapach leśnych poziomek i zdrowy łosoś

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 kg łososia
    chleb tostowy
    boćwina
    ocet balsamiczny
    olej rzepakowy
    1 szklanka poziomek
    Sól morska
    pieprz kolorowy ziarnisty
    sok z cytryny
    miód

Grillowany łosoś na grzance z salsą poziomkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z łososia myjemy osuszamy i odcinamy skórę. Kroimy na kawałki. Solimy i doprawiamy pieprzem z każdej strony. Grillujemy na grillu lub patelni grillowej. Chleb tostowy wkładamy do tostera do zarumienienia. Poziomki myjemy i miksujemy.
  • 2. Dodajemy sól, pieprze ocet balsamiczny miód i olej. Jeszcze raz miksujemy. Salsę chłodzimy. Na tosta układamy liść boćwiny na to łososia i salsę z poziomek. Wykończamy kropiąc danie cytryną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy