Groszkowa zupa krem z łososiem.

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ładna i pożywna zupa.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mrożony zielony groszek: 500 gramów
    - bulion: 0.5 litra
    - cebula: 2 sztuki
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
    - filet z łososia(świeży): 1 sztuka
    - tymianek: 2 szczypty
    - oliwa z oliwek: 4 łyżeczki

Groszkowa zupa krem z łososiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy bulion.
  • 2. Cebulę kroimy w plasterki, gotujemy razem z groszkiem, aż do miękkości. Odcedzamy. Dodajemy do bulionu.
  • 3. Filety z łososia doprawiamy tymiankiem i solą, smarujemy oliwą z oliwek. Zawijamy w folię aluminiową, pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
  • 4. Studzimy, następnie miksujemy w blenderze na jednolity krem. (jeśli w blenderze można miksować gorące zupy, nie studzimy).Solimy oraz pieprzymy do smaku. Przed podaniem podgrzewamy.
  • 5. Zupę przelewamy do miseczki, na wierzchu układamy kawałki pieczonego łososia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy