Grota Ewy

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Jest to ciasto łatwe i tanie w przygotowaniu, zarazem z tzw. poślizgiem:) Serdecznie polecam

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 szkl. maki
    1 szkl. cukru
    3/4 szkl. oleju
    4 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 budyń ( a także do tego mleko)
    margaryna
    polewa czekoladowa ( kakaowa)
    posypka kolorowa

Grota ewy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Najpierw ubijamy jajka z cukrem, następnie dodajemy make, olej i proszek do pieczenia. Po zmiksowaniu składników wlewamy masę na brytwanke i pieczemy ok. 60 min i studzimy.

  • 2. 2.Robimy budyń wg przepisu. Kiedy ostygnie miksujemy razem z margaryną.
  • 3. 3. Biszkopt dzielimy na 2 części ( 3/4 i 1/4 )
  • 4. 4. Na 3/4 biszkoptu nalewamy masę budyniową. Po czym nakładamy kolejną część ciasta.
  • 5. 5. Ciasto polewamy polewą. Później sypiemy posypką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy