GRUSZKA W WINIE Z LODAMI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Deser lodowy z gruszką.....

  • 30 min

Składniki:

  • 1 gruszka
    1,5 szklanki wina czerwonego
    200 ml lodów śmietankowych
    2 łyżeczki dżemu
    1 łyżka polewy czekoladowej
    2 łyżki serka waniliowego

Gruszka w winie z lodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszkę obrać i przekroić na połowę i wydrążyć gniazda nasienne. Wlać wino do garnuszka i włożyć gruszkę i gotować ok 20 minut aż nabierze koloru czerwono-bordowego. Gruszka nie może się rozgotować. Połówki gruszki wyjąć i dobrze wystudzić a następnie schłodzić w lodówce. W wydrążone środki nałożyć serek i dżem. Gruszki ułożyć na zmrożonym talerzu po środku, którego należy położyć kostkę lodów bądź kulkę lodów. Lody polać polewą czekoladową. Deser udekorować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy