Gruszka pod kruszonką

0 (0 ocen)

  • 40 min

Deser banalny w przygotowaniu, a smak...

  • 40 min

Składniki:

  • 4 duże gruszki
    20 g cukru waniliowego
    1 łyżeczka mielonego cynamonu
    150 g mąki
    100 g masła
    100 g cukru pudru

Gruszka pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w dużą kostkę. Mieszamy z cukrem waniliowym i cynamonem, układamy w naczyniach żaroodpornych.

    Cukier, masło i mąkę siekamy przy pomocy noża. Tak przygotowaną kruszonką, posypujemy gruszki.

    Zapiekamy 25-30 min w temperaturze 180°C.

    Taki deser smakuje na ciepło, jak i na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy