Gruszka z serem pleśniowym

0 (0 ocen)

Pyszne gruszki podane nieco inaczej ...

Składniki:

  • -gruszki 3 sztuki
    -szynka szwarcwaldzka 1 opakowanie
    -ser z niebieską pleśnią 4 dkg
    -pieprz
    -tłuszcz do formy

Gruszka z serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1tgy8bk 1. Ser zetrzeć na tarce jarzynowej.
  • image-20w9xmy 2. Gruszki umyć, przekroić, zostawiając ogonek .
    Usunąć ostrożnie gniazda nasienne, wydrążyć ostrożnie .
  • image-0er8ixc 3. Napełnić serem gruszki, zawinąć każdą dwoma plasterkami szynki, spiąć wykałaczkami od spodu.
  • image-0in4c6x 4. Wysmarować masłem naczynie do zapiekania, ułożyć gruszki, oprószyć pieprzem.
    Zapiekać w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni około 10 - 15 minut.
    SMACZNEGO!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy